Minden cég és vállalkozás pénzügyeinek elengedhetetlen része a bérszámfejtés. Az első bérkifizetésektől kezdve szükség van erre a tevékenységre.

Mivel bérszámfejtés nélkül lehetetlen a bérkifizetés, ezért fontos, hogy a vállalkozás kezdetétől szakember végezze azt. A munkavállaló jövedelme a munkáltató kötelezettsége, és minden ehhez kapcsolódó járulék is.

Ezeket a járulékokat és adókat munkáltatóként minden munkavállaló után meg kell fizetni, és mivel ezek törvényileg szabályozottak, valamint évről évre változnak, ezért ennek kiszámítását érdemes olyanra bízni, aki megbízható és mindig alapos munkát végez.

Bérszámfejtés különböző méretű vállalkozások esetén

bérszámfejtés - emeste.hu

bérszámfejtés

Olyan vállalkozásoknál is érdemes a bérszámfejtés feladatát szakemberre bízni, ahol kevés alkalmazott van, hiszen a hiba lehetősége mindig fennáll. A hibákat azonban a megfelelő könyvelő iroda kiválasztásával elkerülheti.

Azoknál a vállalkozásoknál pedig, ahol már több munkavállaló dolgozik, mindenképpen professzionális segítségre van szükség, hiszen ez egy olyan terület, ahol mindig száz százalékos pontosságra és odafigyelésre van szükség.

A jó kommunikáció kulcsfontosságú, hiszen a bérszámfejtés során minden alkalmazott heti, kétheti vagy havi fizetését és az ahhoz tartozó járulékokat egyénileg kell kiszámolni. Bármilyen változás következik be a munkáltató vagy munkavállaló részéről, azt a pénzügyi szakembernek tudnia kell.

Ezzel szemben a törvényileg történő változásokat a szakember feladata tudni. Egy megbízható iroda munkatársai mindig naprakészek az új információkkal és azokat a vállalkozó számára is átadják.

Ehhez kapcsolódóan a bérszámfejtés feladatát úgy kell ellátni, hogy az érthető legyen mindenki számára. A bérlapon látja a munkáltató és a munkavállaló is, hogy mire mekkora összeg lett kifizetve. Emiatt nem hátrány, ha mindenki azonnal tudja értelmezni, amit lát.

Természetesen nem csak a bérlap létrehozása a bérszámfejtés célja, de ez az egyik látható eredménye, és ahhoz, hogy ezt elérjük, sokrétű tudásra van szükség.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő személyt a bérszámfejtés feladatára?

bérszámfejtés - emeste.hu

bérszámfejtés

A M&T Kft. teljeskörű számviteli szolgáltatást vállal. Ezt természetesen minden ügyfélre egyénileg szabjuk, hiszen a mi célunk az, hogy az Ön vállalkozásának megtaláljuk a legjobb lehetőségeket.

Harminc éves tapasztalatunk és az ez alatt kialakított széles ügyfélkör bizonyítja, hogy az elégedettség és a jól végzett munka számunkra az első.

A bérszámfejtés mellett más könyvelési, teljes körű számviteli feladatokat is vállalunk, valamit adótanácsadásban és adóoptimalizálásban is rendelkezésére állunk. Irodánk széles körű szolgáltatásai biztosítják, hogy Önnek ne kelljen minden pénzügyi szolgáltatás miatt külön szakembert keresnie.

Az M&T Kft. összetartó munkatársainak egytől egyik biztos tudása és értékes tapasztalatai vannak. Ez a csapat biztosítja, hogy Önnek minden pénzügyi kérdésben legyen kihez fordulnia. Az Ön vállalkozása ugyanolyan fontos számunkra, mintha a miénk lenne.

Irodánk az Ön rendelkezésére áll, akár bérszámfejtés, akár más számviteli vagy adózási feladatról legyen szó.